Skip to content

IKSZT

P1220101IKSZT és eMagyarország pont nyitva tartása
(Közösségi Ház)

 

Cím: Dunakiliti, Kossuth L. u. 63.

Tel.: 96/820-472

Hétfő: 08.00 – 16.00 óra
Kedd: 08.00 – 20.00 óra
Szerda: 08.00 – 21.00 óra
Csütörtök: 08.00 – 20.00 óra
Péntek: 08.00 – 20.00 óra
Szombat: 13.00 – 19.00 óra
Vasárnap: szünnap

Bérleti díjaink-page-001

2018. november havi programkínálatunk:

2018november_plakát-page-001

 

 HOSSZÚ TÉLI ESTÉK HASZNOSAN 2018-2019:

Hosszú téli esték hasznosan 2018. (2)-page-001

 Meghívó – Vizsi Ferenc:

HTEH_VizsiF

NYUGDÍJAS KLUB:

Minden hónap utolsó hétfőjén tartják a klub foglalkozást ,ahol beszélgetnek, programokat terveznek. Programjaiban szerepel színházlátogatás, kirándulás, fürdés, kártyázás, társasjátékozás. Megünnepelik a farsangot, az idősek napját, a karácsonyt. Jó kapcsolatot ápolnak a közeli nyugdíjasklub tagokkal, rendszeresen részt vesznek egymás foglalkozásain. Jelenleg több mint 51 fő a létszámuk, de bárkit bármikor csatlakozhat, szívesen fogadják.

Klubvezető: Haszonits Judit

 

 BABA-MAMA KLUB:

Szeretettel lát minden új és régi tagot az immár 28 éves Baba-Mama Klub! Ingyenes foglalkozásaikon a gyermekek és anyukáik is jól érezhetik magukat, hiszen a játék mellet a felnőttek hasznos információkat tudhatnak meg, tapasztalatot cserélhetnek, vagy egyszerűen csak beszélgethetnek. A klub ragyogóan alkalmas barátságok kötésére gyermekek esetében is, hiszen korosztályuknak megfelelő közegben lehetnek.

A klubban több alkalommal egy felkért szakember vezeti a foglalkozást, Töreky Zsuzsanna, az Aranykapu zenepedagógusa a népszerű “Kerekítő” foglalkozásokat tartja.

Klubvezető: Sárközi-Takács Katalin

 

NYUGDÍJAS TORNA:

… ahová nemcsak nyugdíjasok járnak. A torna a váll, a gerinc, a csípő, de minden ízület erősítését szolgálja. A programot nem oktató tartja, hanem CD-s hanganyag alapján végzik a gyakorlatokat a résztvevők. Az óra tulajdonképpen két részből áll: körülbelül fél órát széken ülve, körülbelül fél órát fekve tornáznak. Egy polifoamon kívül mást nem szükséges hozni. (Esetleg kispárnát is lehet, ha szeretnénk.) A torna heti kétszer van , csatlakozni bármikor lehet. Ha el kezdesz járni rá, nem gond, ha kihagysz néhány alkalmat: kötetlen tornáról van tehát szó. Bármely életkorban ajánlott a részvétel. A társaság kedélyes, az idő gyorsan elrepül. (Bejelentkezés nem szükséges) Csatlakozz hozzájuk és tornázz velük!

GERINCTORNA:

A teljes test átmozgatását, nyújtását, erősítését célozza meg ez állandó programunk. Ajánlott derék-nyak-hátfájdalom esetén, rossz  testtartás, ülő munka esetén is. A  gyakorlatok mindezen egészségügyi panaszok megelőzését is szolgálák. Kortól és nemtől függetlenül bárki részt vehet a foglalkozásokon. Polifoam, törölköző és víz szükséges.

Gyógytornász: Karimi Alexandra

 

“KILITI KONYHATÜNDÉR” TANFOLYAM:

Szeretettel várjunk bármilyen korú és nemű érdeklődők jelentkezését ingyenes tanfolyamunkra. Légy akár nagyobbacska általános iskolás, vagy aktív felnőtt – ha szeretnél tanulni, itt a helyed! Emellett szívesen látunk olyanokat is, akik már ismerik a lépéseket, talán mi is elleshetünk tőlük valamilyen fortélyt.

A régi, egyszerű ételek készítését szeretnénk átadni minden érdeklődőnek, aki nem csak a készen megvásárolható pizzák és bagettek világában tudja elképzelni a mindennapjait.

Mi csak tanácsokkal segítünk a munkafolyamatban. Az alapanyagokat is biztosítjuk számodra. Az elkészült étel csakis a te szorgalmadat fogja dicsérni!

A Tündéreknek segít/tanácsot ad: Tóth Tiborné

 

 

 

könyvtár1KÖNYVTÁR ÉS IFJÚSÁGI KLUB NYITVA TARTÁSA

IKSZT épületében


Tel.: 96/820-472

Hétfő: Iskolai könyvtár
Kedd: 10.00 – 12.00 és 16.00 – 18.00 óra
Szerda: 10.00 – 12.00 és 16.00 – 18.00 óra
Csütörtök: 10.00 – 12.00 és 16.00 – 18.00 óra
Péntek: 10.00 – 12.00 és 16.00 – 18.00 óra
Szombat: 14.00 – 18.00 óra
Vasárnap: szünnap

 

fmúzeum1FALUMÚZEUM NYITVA TARTÁSA

IKSZT épületében

 

Minden hónap első vasárnapján 14-16 óráig látogatható illetve a 96/224-390 telefonszámon való egyeztetés után más időpontban is megtekinthető.

 

A dunakiliti Falumúzeum a Szigetköz egyik leggazdagabb múzeuma, mely a település múltjának értékeit őrzi. A Szigetköz egyik legszebb múzeuma 2006-ban létesült a mosonmagyaróvári és a győri múzeumból letétbe kapott és a helyben összegyűjtött tárgyakból a Kossuth u. 63. sz. alatti régi iskolaépületben. Az alapító Varga Imre és a Dunakilitiért Egyesület égisze alatt működik. 2013-ban a Közösségi Ház elkészültével a múzeumi anyag is új helyre került az épületen belül. A mára letűnt kort, eltűnőben lévő falusi életet mutatja be kicsiny múzeumunk. A régi falusi élet kellékeit nosztalgiával szemlélhetik azok, akik még ismerték vagy használták a kiállított eszközöket, hitetlenkedéssel vegyes ámulattal pedig azok, akik nem ismerték a régi paraszti életet. A folyószabályozás után fokozatosan nyitott a külvilág felé a falu, így a régi szokások, foglalkozások már csak nyomokban érhetőek tetten. A község 850 éves jubileuma alkalmából a múzeum anyaga is bővült: Dunakiliti írásos emlékei közül a legfontosabbakkal Danczesz Mónika levéltár-igazgató és Beregszászi Balázs levéltáros kutatása révén.